Eastman Taminco

Analyse en syntheselaboratorium

Locatie
Gent
Ontwerp
2012 - 2014
Bouwperiode
2014-2015
Oppervlakte
600,00 m²
Kostprijs
€ 1 500 000,00
Ontwerppartners

technieken: Exilab NV

Taminco, onderdeel van de Eastman Group, is actief in de wereld van de amines. Het bedrijf is opgericht in 2003 door een afsplitsing van UCB en is gehuisvest in installaties en gebouwen opgericht door UCB. 

Om de groei van de labo activiteiten op te kunnen vangen diende Taminco het bestaande analyse- en syntheselaboratorium uit te breiden. Het laboratorium omvat activiteiten zoals screening, formulatie, analyse, pilots, experimentele labs, chemie en kwaliteitscontrole. 

Als consultant voor Van Looy Group ontwierp Abstract Architecten een modulaire uitbreiding aan het bestaande labo en de renovatie van het bestaande analyselab. De herschikking en heroriëntering van de laboratoriummodules biedt voor de toekomst de mogelijkheid om verder modulair uit te breiden. 

De werken voor uitbreiding van het laboratorium werden uitgevoerd met het bestaande lab in werking. De nieuwbouw en verbouwactiviteiten werden zodanig gefaseerd dat alle analysewerkzaamheden tijdens de volledige duur van het project plaats konden blijven vinden. Het geheel van de werken werd ontworpen en uitgevoerd binnen een strikt budgettair plafond. 

Vanaf de conceptontwikkeling tot de uitwerking van bestekken en begeleiding van de uitvoering, bekommerde Van Looy Group zich om kwaliteit, budget en planning van het ganse project. Abstract Architecten verzorgde naast het bouwkundig ontwerp ook de opvolging van de werken. Het project omvat volgende ruimtes: 

  • analyselabo
  • syntheselabo
  • drukcellen voor pilootopstellingen
  • schrijfruimte

Opening laboratorium Taminco op kanaal Z.

Abstract Architecten ondersteunt uw project van eerste idee tot indienstname

Wij begeleiden onze klanten vanaf haalbaarheidsstudie tot en met commissioning.

Wij houden rekening met uw eisen: esthetisch, budgettair, energetisch, …

Van ontwerp tot oplevering en commissioning staan wij in voor de coördinatie van alle partijen.