Inrichting R&D laboratorium in bestaande industriehal

Locatie
Deinze (B)
Ontwerp
2016
Bouwperiode
2017
Oppervlakte
750,00 m²
Ontwerppartners

technieken: Exilab NV

EcoSynth is een dynamisch en autonoom chemiebedrijf dat service-activiteiten biedt voor de chemische, farmaceutische en aanverwante industrieën op het gebied van ontwikkeling van nieuwe moleculen, procesontwikkeling en stabiliteitsbeoordeling. Naast contractonderzoek werkt het bedrijf aan R&D activiteiten op het gebied van duurzame chemie.

Door de sterke groei van het bedrijf werd de oppervlakte van hun huisvesting in Oostende te klein en wensten zij te verhuizen naar een nieuwe locatie in Deinze. Exilab werd gevraagd een ontwerp voor het nieuwe laboratorium te maken binnen een bestaand industrieel pand.

De inpandige ligging van de beoogde ruimte zonder daglicht bracht de nodige uitdagingen met zich mee. Abstract Architecten ontwierp in opdracht van Exilab de nieuwe, state-of-the-art laboratoriuminvulling in nauw overleg met de ingenieurs van Exilab die binnen dezelfde ruimte de technische installaties dienden te voorzien. Ondanks de aanwezigheid van 25 zuurkasten, waarvan 5 walk-in zuurkasten voor scale-up projecten, werd een open en lichte, aangename laboratoriumomgeving gecreëerd.

https://www.ecosynth.be/ecosynth-on-the-move

Abstract Architecten ondersteunt uw project van eerste idee tot indienstname

Wij begeleiden onze klanten vanaf haalbaarheidsstudie tot en met commissioning.

Wij houden rekening met uw eisen: esthetisch, budgettair, energetisch, …

Van ontwerp tot oplevering en commissioning staan wij in voor de coördinatie van alle partijen.