Activiteiten

Consultancy

Abstract Architecten is gespecialiseerd in het leveren van consultancy services aangaande ontwerp en realisatie van complexe bouwprojecten. Wij begeleiden onze klanten – hetzij rechtstreeks, hetzij als adviseur van een derde partij – vanaf de haalbaarheidsstudie tot en met de commissioning. 

Door onze specifieke focus op en ervaring met het ontwerp van onderzoeksgebouwen (laboratoria, cleanrooms, animalaria…) in België en Nederland is Abstract vertrouwd met de diverse laboratorium- en bioveiligheidsregelgevingen. Ook kunnen wij onze klanten ondersteunen in het maken van de juiste keuzes bij de opstelling van hun programma van eisen.

Design

Abstract Architecten is een architecten- en ingenieursbureau met een voorkeur voor moderne, open architectuur. Ons doel is om samen met de gebruiker te komen tot de best mogelijke vertaling van hun activiteiten in een passend gebouw. Met dit doel tracht Abstract een ontwerp neer te zetten dat niet alleen aan de esthetische, budgettaire en energetische eisen van de bouwheer voldoet maar ook en vooral waarin men zich prettig voelt en waarin men zijn activiteiten perfect kan inpassen. 

Abstract Architecten streeft hierbij naar een integrale projectaanpak. Van bij de eerste concepten worden alle disciplines, inclusief de knowhow van de gebruikers, geïntegreerd om tot een optimale symbiose van comfort, onderhoudsvriendelijkheid en flexibiliteit te komen. 

Abstract Architecten levert een totaalpakket aan diensten: siteplanning, architectuur en inrichting. Technische studies en omgevingsaanleg worden door ons gecoördineerd met aandacht voor duurzaamheid en milieu en dat binnen de afgesproken grenzen voor planning en budget. Hiervoor heeft Abstract sterke samenwerkingsverbanden opgebouwd met gerenommeerde partijen die elk in hun eigen discipline hun sporen verdienden.

Support

Abstract Architecten kan vanaf concept tot en met commissioning instaan voor de coördinatie van alle bij het bouwproces betrokken partijen en staat de bouwheer bij met het nodige advies. Abstract verzorgt uw project- en/of constructiemanagement wat kan leiden tot kortere bouwtijd en lagere bouwkost.

Abstract Architecten nieuws

26/01/2021

Nog veertien maanden en Vaccinopolis opent de deuren

UAntwerpen en het consortium IMM/Unity gaven maandag het symbolische startschot voor de bouw van Vaccinopolis. Op 1 maart 2022 openen de deuren van het innovatieve centrum, waar kandidaat-vaccins getest...

Lees dit bericht