Abstract co-ontwerper Vaccinopolis

05/10/2020

Het consortium IMM/Unity verwierf de DBM-opdracht voor bouw van een unieke clinical trial unit voor de UAntwerpen.

Proof of the sum, Abstract Architecten, Exilab, burO Groen en Establis zijn verantwoordelijk voor het integrale ontwerp (design). De realisatie (build) is in handen van Jansen Building Group, Jansen Cleanrooms en Cordeel en Imtech Belgium neemt samen met Jansen Cleanrooms 15 jaar lang het onderhoud (maintain) voor haar rekening.

Abstract verzorgt - naast het gezamenlijke conceptontwerp met Proof of the sum (algemene gebouwarchitectuur) en Exilab (ontwerp technieken) - het ontwerp van de laboratoria en correcte vertaling van de bioveiligheidsprincipes in het gebouw. Daarnaast verzorgen wij de administratieve vergunningsaanvraag en technische opvolging van de werken.

Uitzonderlijke omstandigheden vereisen uitzonderlijke maatregelen. COVID-19 bewijst dat virussen snel en onverwacht kunnen toeslaan. Daarom korten de projectpartners de gebruikelijke doorlooptijd (normaal gesproken 4 à 5 jaar) in tot 1,5 jaar: op 1 maart 2022 opent Vaccinopolis al de deuren.

Bekijk onze realisaties

Abstract Architecten is gespecialiseerd in het leveren van consultancy services aangaande ontwerp en realisatie van complexe bouwprojecten.

Bekijk onze realisaties

Abstract Architecten ondersteunt uw project van eerste idee tot indienstname

Wij begeleiden onze klanten vanaf haalbaarheidsstudie tot en met commissioning.

Wij houden rekening met uw eisen: esthetisch, budgettair, energetisch, …

Van ontwerp tot oplevering en commissioning staan wij in voor de coördinatie van alle partijen.